sr | en                  
   
 
 

Blog

 
Ono što trenutno čitate nije samo praćenje jednog procesa, format kroz koji se blogovi najčešće doživljavaju. Naš blog je u ovom momentu rezultat našeg projekta. On služi kao repozitorijum i predstavlja arhiv zabeleženih priča, fotografija i audio snimaka učesnika radionica. Blog takođe predstavlja rad našeg tima čije članove možete videti na stranama bloga i, što je još važnije, različite medije koje su oni koristili kako bi stvorili tako bogatu kolekciju podataka. U tom kombinovanju metoda – audio, vizuelnih, tekstualnih– osmislili smo način rada, jednu metodologiju koja se sastoji od svih aspekata rada koji su bili primenjivi u različitim fazama projekta ili sa različitim učesnicima koji su doprineli projektu. Shvatili smo da nemaju svi fotografije, da nisu svi toliko dobri pripovedači, da neki ne žele da se fotografišu, ali da je potrebno svima dati mogućnost da učestvuju ukoliko to žele, a da je na nama da pronađemo način za to.

Nadamo se da smo dobro upotrebili iskaze iznete od strane učesnika u projektu/istraživanju, preinačujući postojeće metode i primenjujući ih u digitalnom prostoru sa ciljem kreiranja online repozitorijuma dostupnog svima za druge projekte i istraživanja.   


U radionicama su učestvovali građani okupljeni oko udruženja penzionera opština Vračar, Savski Venac, Zemun, Novi Beograd, kao i brojni pojedinci iz drugih delova Beograda koji su se tokom projekta priključivali. Zahvaljujemo se svima na doprinosu.

Zahvalnost dugujemo i pojedincima i ustanovama koji su podržali projekat: Dečiji kulturni centar Majdan, Dejan Joksimović, Dragan Udovičić, Glorija Martinović, Jelena Ilić, Slobodan Mandić. 

Realizaciju projekta podržali su Sekretarijat za kulturu Grada Beograda i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.


Dan 14
Dan 13
Dan 12
Dan 11
Dan 10
Dan 9
Dan 8
Dan 7
Dan 6
Dan 5
Dan 4
Dan 3
Dan 2
Dan 1