sr | en                  
   
 
 

Dan 7

 


Pronašli smo još jedan kovčeg s blagom među penzionerima Savskog venca. Grupa koja se bori za sve – od borbe za vlasništvo do borbe za kulturni centar – nastavlja da bude vitalna, aktivna i zahtevna. Žele da povrate svoju biblioteku od lokalnih vlasti, žele priznanje doprinosa njihovih porodica društvu, žele dozvolu da poboljšaju svoje okruženje i žele da im mi u tome pomognemo!  Svi imaju ideje za buduće projekte i zovu nas da zajedno radimo na njihovoj realizaciji.
Čuli smo od jedne gospođe o plavoj haljini njene bake koju je probala, pa smo mogli da je fotografišemo. Pozvani smo da vidimo prvu meteorološku stanicu u kući njenog vlasnika. Prihvatili smo poziv na turu Savamalom. Provela sam veče tamo, šetajući pored skupih restorana smeštenih u siromašne delove u kojima neki od penzionera koje smo upoznali žive...
Priče o vodi – Dunavu i Savi – nastavljaju da isplivavaju ka površini, povezujući različite delove grada, bolje nego što su to uradile arhitekte. Savski venac ima četiri mosta, kako nam je rečeno, izgleda da je predodređeno da tako bude.


SANKANJE I ZIMSKO PECANJE NA SAVI I DUNAVU
SENJAK
STARI MLIN
MOSTAR
MAJDAN